Julkort!

På pysseldagen i söndags hann jag göra flera kort färdiga. Eftersom jag har ett tema på alla vill jag inte visa dem än... Men jag gjorde ett "katt bland hermelinerna"-kort och det kan jag visa .  Färgerna är kassa i bilden men jag får skylla på att det är så mörkt inne jämt....

image29

Stämplarna är från hÄnglar & stÄnglar och Magnolia. "Swirlen" i bakgrunden är från Sassafras Lass. Den är underbar!! Texten är utstansad med mitt nya Snowdays och det gillar jag massor. Övrigt: guldtråd lindad runt det mönstrade pappret och glitter av Stickles.

Egentligen har jag flera pysselprojekt på gång, men jag kan inte visa något än... Vissa av dem blir julklappar och andra är helt enkelt inte klara än... 
kram 
~: anna :~
 

Grattiskort & Krya på dig!

I veckan fyllde min DT-mamma Lotta 30 år! Jag skickade henne ett kort och ska fira henne när vi ses nästa gång. Jag ville göra ett kort som passade henne i färgerna och med ganska få dekorationer. Först gjorde jag ett kort som jag inte alls blev nöjd med, så det slaktade jag . Sen började jag om och då fick jag ihop det här:

image27

Här har jag använt filtband från Queen & Co samt papper från Basic Grey och bazzill cardstock i två olika färger. Texten (Maddie Anne) och stygnen är utstansade med qkn. Alla kanter är chalkade med Fluid chalk. Stämpel från hÄnglar och stÄnglar.


Tyvärr har Lottas sambo ramlat från ett tak och skadat benet i helgen. Så samtidigt som jag skickade Lottas 30-årskort fick jag skicka ett Krya-på-dig-kort till honom... Det blev också ganska enkelt (inte så mycket dekos) men jag tyckte att det passade till en kille.

image28

Här har jag använt mönstrade papper från Crate paper och grön bazzill. Prickarna runt motivet är rub-ons och texten är från Sophisticate-setet. Stämpeln är en hÄnglar och stÄnglar.

Äntligen kom mitt nya Snowday-alfabete till qkn idag! Maken till värdelös förpackning får man leta efter... Det var en "snöglob" där snön bestod av små plastkulor som for runt i heeeeela rummet när man öppnade den... och fastnade överallt av all statisk electricitet.. Till sist lyckades jag få bort det mesta och nu är det iallafall foamat.  Nästa gång jag pysslar kan jag använda det! Jippi!
På söndag ska jag ha en heeel pysseldag med tjejerna så då kommer det definitivt till användning!
kram
~: anna :~

Inspiration från Anna

Eftersom uppdragen för dt-gänget den här månaden är film så har även jag fått ett sånt ;-) Min film är "Borta med vinden". Inte helt enkelt, eftersom jag inte ens har sett den... Men romantik och bränder är väl en del av den iallfall. Och nån slags känsla av ensamhet kanske.
Jag har lagt fokus på romantiska Tilda (Magnolia) och jobbat utifrån henne på båda mina kort. Parkbänken och solen är också stämplar från Magnolia (de finns i shoppen http://shop.brunkullan.se .
Först ut är ett grattiskort:

image85

Material:
Bazzill Chandler-Yam, mönstrat papper MME, en naturally daisy från Prima, brads, band och knappar. Allt är från Brunkullan!  Texten är utstansad med Qk:n och är från Sophisticate-setet.
Övrigt:
Solen har fått lite glans och effekt av Diamond Glaze och de glänsande prickarna på texten är Liquid pearl. 
Kort nummer två är utan text, tanken är att det ska passa till lite vad som helst. Kan vara bra att ha hemma om man blir bjuden nånstans och inte vill komma tomhänt, till exempel.

image86

Material:
Bazzill Chandler Palo Verde, Mönstrat papper MME, kopparbrads Reprint, garn och plastblommor. Papper utskuret med ShapeCutter (Fiskars) och så är det stämplat med Versamark för att få vattenstämpeleffekt (Flourishes).  
Jag har valt att låta både Tilda och solen "bryta linjerna" på tagen för att inte få så markerade linjer i kortet, utan lite mjukare känsla.

Nu är det kanske dags att leta sig till videobutiken för nån gång ska man väl se en sån klassiker??

~: anna :~

Fars Dag och ett receptkort

Imorgon är det Fars Dag. Jag brukar göra två kort varje år; ett till pappa och ett till "svärfar". Eftersom jag *hatar* att göra kopior brukar sambon alltid få välja först... Och så tar han pappas kort ;-). I år beslutade jag mig för att göra två likadana kort, eller iallafall, väldigt snarlika. För då kan jag välja först *fniss*
Såhär ser de ut:
image24

image25

Mönstrat papper Basic Grey, ugglan är en stämpel från Magnolia och filuren är från Kortmakaren. Filtdekorationer Queen & Co och utstansad text Studio. Färglagt med distresser.


Häromkvällen blev jag väldigt sugen på kladdkaka... Eftersom vi håller på att renoverar köket kan jag inte baka hemma. Jag beslutade mig för att utmana en av mina kollegor och gjorde ett receptkort. Jag utmanade henne att "offra" en timme mot min offrade timme utan att hon fick veta vad hon skulle göra... Och det lyckades! På tisdag ska hon bjuda på kladdkaka på jobbet :-D.
Det här receptkortet fick hon (mitt allra första):

image26Nu ska jag iväg på 30-årskalas!! Ha en skön helg! (Hur tusan gör man smileys i blogg.se?? Jag har försökt använda några från nätet....)
 
~: anna :~

Äntligen 2 nya!

Jag har inte alls hunnit pyssla så mycket jag vill den sista tiden. Men jag försöker hinna med nån timme då och då i brist på hela "kvällar".
För nån vecka sen gjorde jag det här kortet till min kära sambo. Vi firar 4 år den här veckan!! Jag har inte velat visa det innan han hade fått det.
Eftersom vi renoverar hemma ser jag honom mest med verktyg och snickarbrallor. Tejp med måttband 7gypsies, "knapp" vit giant brad med stämplad text från Magnolia. Snickarkille från hÄnglar och stÄnglar.  

image20

Idag gjorde jag ett kort med nästan bara nytt material! Så kul!! Det blev ett allmänt kort med texten "Kram" för att passa till lite allt möjligt. Jag har använt nya papper, nya quickutzdies och invigt mina allra första rub-ons! Här är resultatet:

image21


I lördags var jag på Syfetivalen i Sollentuna med underbara pysselkompisen Anna. Vi hade en supermysig dag och kom hem med några välfyllda shoppingkassar. Båda spräckte budgeten... Men roligt hade vi!
Här är det mesta av mina inköp med nånstans:
 image22

och en närbild på stämplarna:
image23Det får vara allt för den här gången!
kram
~: anna :~

RSS 2.0